Ook filmende automobilist wordt beboet

videocameraZoals u bekend zal zijn, mag u niet handheld bellen als u autorijdt. Ook rijden met een telefoon tussen schouder en oor geklemd valt daaronder. Maar bent u ook bekend met het verbod om te filmen tijdens het rijden?

Als zakelijke rijder wilt u altijd bereikbaar zijn, maar appen, sms’en of uw e-mail beantwoorden onder het rijden zijn toch echt verboden. Maar opgelet: ook filmende automobilisten worden beboet. Hierbij wordt er namelijk ook gereden met een smartphone in de hand. Ook al denkt u onderweg van of naar uw werk iets te zien dat het thuisfront of uw schare fans op social media. beslist moet zien, u kunt uw smartphone maar beter in uw broekzak laten. Pakt u hem toch op tijdens het rijden, dan kan dit een bekeuring van € 230 opleveren.

Boete thuis dankzij kenteken

Automobilisten die al rijdende met hun telefoon in de hand bijvoorbeeld een auto-ongeluk proberen te filmen, vormen niet alleen een gevaar voor de verkeersveiligheid, maar veroorzaken vaak ook een file. Ook al wordt u, als zakelijke rijder, niet direct aangehouden als u rijdt met uw telefoon in de hand, de kans op een bekeuring is toch aanwezig. Zo werd bij een ernstig verkeersongeval op de A12 op 11 juni jl. massaal door langsrijdende automobilisten gefilmd. Politiemedewerkers maakten foto’s van de rijdende auto’s zodat via het kenteken de boete thuisgestuurd kon worden.

Bron: Rendement