Nieuwe NS-abonnementen toegespitst op thuiswerken

NS, treinHet massale thuiswerken als gevolg van de coronacrisis heeft de Nederlandse Spoorwegen (NS) doen besluiten na de zomer nieuwe abonnementsvormen aan te bieden. De abonnementen zijn speciaal voor forenzen die minder met de trein naar hun werk gaan zullen reizen omdat ze vaker willen thuiswerken.

Het gaat om forenzen, vaak met een trajectabonnement, die de komende tijd maar enkele dagen per week naar het werk gaan omdat ze vaker vanuit huis willen werken. Door hun abonnementen meer te laten aansluiten op het thuiswerken, wil de NS wil deze reizigers tegemoetkomen. Na de zomer komen de nieuwe abonnementsvormen beschikbaar. Of dat ook de NS Businesscards betreft, is nog onduidelijk. NS Businesscardhouders konden door de coronacrisis hun abonnement al tijdelijk aanpassen of stopzetten, wat 60% ook deed.

Gespreid reizen

Daarnaast voert de NS gesprekken met grote zakelijke klanten en met het onderwijs over manieren om passagiers meer gespreid te laten reizen. Voor een toename van het aantal reizigers is gespreid kunnen reizen essentieel, volgens NS-topman Roger van Boxtel. Het is echter de verwachting dat de reizigersaantallen pas na 2024 weer op het oude peil van voor de coronacrisis zijn.