Nieuwe kredietmogelijkheid voor kleine ondernemers

OverheidVoor kleine ondernemers is het in deze coronatijd heel lastig om financiële steun te krijgen. Om hen hierbij te helpen is de Kleine Krediet Corona (KKC) voor hen opgetuigd. De overheid staat hierbij voor 95% garant voor € 750 miljoen aan overbruggingskredieten voor kleine ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte (van € 10.000 tot € 50.000).

Ondernemers met een omzet vanaf € 50.000 kunnen binnenkort een beroep op de KKC-regeling doen. Naast deze omzeteis moeten zij voor de coronacrisis ook voldoende winstgevend zijn geweest en zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor 1 januari 2019. Voldoen zij aan deze voorwaarden dan kunnen de kleine ondernemers een lening aanvragen van minimaal € 10.000 tot maximaal € 50.000 met een looptijd  van maximaal 5 jaar en een rente van maximaal 4%.

Overheid staat voor 95% garant

De overheid heeft voor deze regeling 750 miljoen beschikbaar gesteld en staat bij deze leningen voor 95% garant. De ondernemers kunnen voor de lening straks terecht bij de Rabobank, ABN AMRO, ING, de Volksbank en Triodos. Financiers die momenteel al leningen via de BKMB-regeling verstrekken, mogen via de KKC-regeling ook de leningen aanbieden. De regeling moet nog wel ter goedkeuring worden aangemeld bij de Europese Commissie. Als die goedkeuring er is kan deze regeling in werking treden. De banken hebben aangegeven dat ze – op voorwaarde van de Europese goedkeuring – half mei gereed zijn om aanvragen van ondernemers te ontvangen.

Bron: HR rendement