Kerstpakket toch persoonlijk overhandigen met drive-through

KerstpakketDe coronacrisis vraagt om inventiviteit, ook voor het uitdelen van kerstpakketten. Om medewerkers toch persoonlijk te bedanken voor het afgelopen jaar, kunnen werkgevers kiezen voor een zogenoemde ‘kerstpakketten-drive-through’.

Of het nu tijdens de kerstborrel gebeurt, door middel van een kerstmarkt of dat de dozen naast de voordeur liggen te wachten op passerende werknemers: kerstpakketten uitdelen op kantoor zit er voor veel organisaties dit jaar niet in. De coronacrisis dwingt tot andere opties. Zo staan sommige managers deze maand in evenementencomplexen, kampeerhallen of op parkeerterreinen om hun medewerkers ondanks de coronamaatregelen toch persoonlijk hun waardering te laten blijken voor hun inzet in het afgelopen jaar. De kerstpakketten-drive-through is een nieuw begrip.

Blauwbekken in een parkeergarage?

Denk nu niet meteen aan blauwbekken in tochtige betonnen parkeergarages, gespeend van enige ambiance. Er bestaat een hele markt voor de kerstpakketten-drive-through, die eerdergenoemde locaties omtoveren in een waar kerstcircuit, compleet met kerstmuziek, nepsneeuw, kerstbomen, warme chocolademelk, hapjes en vuurkorven. Organisaties die écht willen uitpakken, kunnen een buitenbioscoop boeken, of een engelenkoor, diner of kerstman.

Uitje met het gezin

Een kerstpakketten-drive-through is geheel coronaproof omdat medewerkers hun auto’s niet uit hoeven; het kerstpakket wordt voor hen in de kofferbak gelegd (eventueel door de leidinggevende zelf) en cateringpersoneel serveert eventuele hapjes en drankjes door het autoraampje. Werknemers kunnen ook met het hele gezin komen, als uitje. En uiteraard kunnen ze ook op de fiets of lopend komen. U kunt overwegen om iedereen een mondkapje te laten dragen en hun handen te laten desinfecteren bij aankomst. Wel zo veilig, en hopelijk is deze coronaproof kersteditie slechts eenmalig.

Bron: HR Rendement