Wanneer komt het salaris? We weten het precies!

Nederlanders weten precies op welke dag het salaris wordt uitbetaald en checken hun saldo die dag drie keer zo vaak als op een normale dag om te kijken of het er al op staat.

snow 043 copyDat blijkt uit onderzoek in opdracht van SNS. Mannen zijn nog iets beter op de hoogte van ‘uitbetaaldag’ dan vrouwen. Ruim driekwart van de mannen weet tot op de dag nauwkeurig wanneer het salaris wordt uitbetaald. Maar ook vrouwen zijn goed op de hoogte, 71 procent weet dat aanstaande vrijdag het salaris wordt gestort.

En als het salaris dan binnen is, beloont de Nederlander zichzelf ook meteen. Niet met grote uitspattingen, maar bijna de helft gooit wel iets lekkers in de winkelwagen in de supermarkt of koopt een cadeautje voor partner of kinderen. Bijna een derde van de ondervraagden in het onderzoek zegt een cadeautje voor zichzelf te kopen of gaat uit eten.

Dat Nederlanders zichzelf trakteren op iets extra’s als het salaris er is, heeft volgens hersenonderzoeker en hoogleraar neuromarketing Victor Lamme van de UvA te maken met het vrijkomen van de stof dopamine in de hersenen. “Daarmee worden de beloningscircuits in onze hersenen geactiveerd. We worden letterlijk beloond voor de arbeid die we eerder hebben verricht”, zegt Lamme.

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *