Van oranjekoek tot paling – Personeelsuitje 2019

Afgelopen vrijdag heeft Korento haar jaarlijkse personeelsuitje gehad. Ieder jaar wordt dit georganiseerd door onze eigen collega’s. Dit jaar door Maaike en Rene.

We moesten verzamelen bij Oer ’t Hout in Grou. Dit was tevens onze accommodatie voor deze vrijdag en zaterdag.
Na een kopje koffie in Grou, reden we door naar Leeuwarden. Hier hadden we een Food-  en stadstour door Leeuwarden.

We verdeelden ons in twee groepen. De ene groep begon bij het Beerenburger Museum. Het was heel erg interessant om de groei en ontwikkeling van zo’n oud familiebedrijf te zien. In een interactieve film nam Jodocus Boomsma ons mee naar de oorsprong van Boomsma Beerenburger en liet hij ons stap voor stap zien hoe deze traditionele kruidenbitter wordt gemaakt. Een rondje proeflokaal mocht natuurlijk ontbreken 😉 Twee shots in de ochtend om 11.00, moet kunnen toch?
De andere groep begon met een kopje koffie met oranjekoek. Na deze lekkernijen stonden er nog meerdere stops op de planning.

Nadat deze tour was afgerond, zijn we weer naar Grou gereden. We hebben geluncht bij onze accommodatie en later werden we opgehaald door Palingvisser Ale. Marion en Jolanda zijn mee gevaren met de vissersboot. De andere collega’s keken vanaf een ander bootje toe (onder het genot van een drankje). Het leek overigens alsof Marion en Jolanda dit al jaren deden. Wil je trouwens meer over Ale weten of eens paling bij hem kopen? Bekijk zijn website eens. Echt de moeite waard. Wat een interessant vak en wat doet hij het met passie. Ale, bedankt voor deze middag.

Zo vorderde de dag en kwamen we aan bij het eten. Een prima BBQ en een Dokkumer koffie als dessert mocht niet ontbreken. Na een iets te fanatiek potje ’30 seconds’ zijn er een paar gaan slapen en de anderen hebben de bloemetjes nog even buiten gezet.

Rene en Maaike, bedankt voor de organisatie. Het was weer een zeer geslaagd personeelsuitje.