Regelhulp premiekortingen voor werkgevers

Sinds deze week is er een digitale regelhulp premiekortingen voor werkgevers online. Met deze hulp kunnen werkgevers snel en makkelijk bepalen of ze recht hebben op premiekortingen als zij iemand in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door premiekortingen is het voor werkgevers financieel aantrekkelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het jaarlijkse voordeel kan oplopen tot maximaal € 7.000 gedurende maximaal drie jaar.

Er zijn vier verschillende premiekortingen:

  • De premiekorting jongere werknemer is voor werkgevers die in 2014/2015 een werknemer tussen de 18 en 27 jaar in dienst hebben genomen
  • De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer is voor werkgevers die een arbeidsgehandicapte werknemer in dienst nemen of een werknemer vanuit de WIA herplaatsen
  • De premiekorting oudere werknemer is voor werkgevers die een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst nemen die uit een uitkering komt
  • De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer voor de doelgroep banenafspraak is voor werkgevers die iemand uit de doelgroep banenafspraak in dienst nemen.

Door het invullen van de vragen komt u te weten of u recht heeft op een premiekorting, hoe hoog de premiekorting is, wat de duur van de premiekorting is en hoe u de premiekorting moet toepassen.

De nieuwe rekenhulp is te raadplegen via de website van het ministerie van SZW. De Belastingdienst en UWV zullen in hun communicatie ook verwijzen naar de tool.

Bron: Salarisnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *