Korento inspireert oud-studenten HAN Bedrijfskunde

Studievereniging Nexus nodigde Korento uit als inspirerende spreker op haar derde alumni-evenement voor oud-studenten van de HAN Bedrijfskunde, afgelopen donderdag.

Korento-afgevaardigden Paula Pieper en Melanie van Gurp presenteerden hoe je het verschil kan maken met het werk van een E-HRM Consultant.

In deze presentatie zijn twee actuele casussen gedeeld, namelijk het implementeren van de digitale handtekening en de overgang naar de nieuwe omgeving van Youforce (Visma|Raet) per 1 december 2023. Melanie heeft de studenten op hoofdlijnen meegenomen in de projectaanpak. Dus hoe start je een project, wie betrek je wanneer in het project, wie is waarvoor verantwoordelijk en hoe sluit je een project af? Vervolgens heeft Paula samen met de studenten gebrainstormd over hoe je alle stakeholders meeneemt in de verandering naar de nieuwe omgeving van Youforce en hoe je omgaat met weerstand tegen deze verandering.

De studenten kwamen met leuke ideeën en hebben hierdoor een goed beeld gekregen van alle werkzaamheden waar je als consultant verantwoordelijk voor bent. Paula en Melanie vonden het een zeer geslaagd event en hopen hiermee de studenten enthousiast te hebben gemaakt voor het werken als E-HRM Consultant en wellicht een leuke baan bij Korento!