Jaarloongegevens 2015 aanleveren – waar moet u op letten

Alle werkgevers die jaarloongegevens over 2015 moeten aanleveren, hebben een brief van de Belastingdienst gekregen. Aanleveren moet in de periode van 1 april tot en met 1 mei 2016.

De werknemersgegevens van de aangiften loonheffingen gaan naar de polisadministratie van UWV. Helaas is een deel van deze werknemersgegevens over 2015 uit deze administratie niet geschikt voor de processen van de fiscus. Netto salaris

Waarom aanleveren?
De Belastingdienst heeft deze gegevens onder meer nodig om definitieve toeslagen vast te kunnen stellen en te kunnen uitbetalen. En om te veel ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet terug te kunnen betalen. Daarom moet de fiscus een aantal werkgevers vragen om de jaarloongegevens over 2015 aan te leveren.

Wat aanleveren?
U hoeft niet alle werknemersgegevens uit de aangiften loonheffingen over 2015 aan te leveren. Het gaat bij de jaarloongegevens om een beperkt aantal gegevens per werknemer. Welke gegevens u moet aanleveren, staat in deSpecificatie jaarloonopgaaf 2015.

Aandachtspunten
Houd bij het aanleveren vooral rekening met de volgende aandachtspunten:

Als u in 2015 op een andere manier aangifte bent gaan doen, dan kunt u in deze tabel lezen welke gegevens u opnieuw moet aanleveren.

U levert de jaarloongegevens digitaal aan met uw salarissoftwarepakket.

Bron: Over Salaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *