Extra geld voor inzetbaarheid

Lodewijk Asscher stelt ruim 20 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar om meer mensen op een gezonde en productieve manier aan het werk te houden. Het geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt om werknemers tijdig te laten omscholen.

Omdat de arbeidsmarkt snel verandert, is het belangrijk dat werknemers tijdig nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Mensen die hun kennis en vaardigheden niet up to date houden, verzuimen meer en hebben vaker burn-out klachten.

Bedrijven kunnen zich aanmelden bij het Agentschap SZW voor een bijdrage. Ieder bedrijf kan hooguit 10.000 euro aanvragen en moet dan zelf ook de helft van het totale bedrag bijleggen. In het najaar van 2014 was ook al 20 miljoen euro aan Europees geld beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid, toen meldden zich 2000 bedrijven voor een bijdrage.

Het ministerie van SZW startte in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee zij werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel.

Bron: P & O Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *