Even voorstellen: Helmer Raterink

Mijn naam is Helmer Raterink en ben 29 jaar oud. Ik kom uit Doetinchem en werk als ERP-consultant bij Korento.

Ik zal mijzelf beschrijven als leergierig, spontaan en vorm graag de spin in het web. Ik ben nieuwsgierig van aard en bijt mij graag vast in nieuwe dingen om ze vervolgens tot in de details uit te zoeken.

Na de Havo ben ik HRM gaan studeren op het Saxion. Hierin koos ik om mij verder te verdiepen in de bedrijfskundige kant. Deze verdieping paste mij als een jas en mijn interesse naar bedrijfskunde begon hierdoor steeds verder te groeien.

Na mijn studie heb ik enkele jaren als HR-medewerker ervaring op mogen doen bij verschillende bedrijven. Hierbij begon ik mij steeds meer te verdiepen in de HR-processen en de systemen die hier werden gebruikt. Steeds vaker was ik op de ICT-afdeling om vragen te stellen en te leren over de werking tussen de verschillende systemen. Hiermee trok ik een conclusie. Ik wilde mijzelf gaan uitdagen en mijn interesses samenvoegen. Naast HR, wilde ik meer leren over bedrijfskunde en de wijze hoe dit doorwerkt binnen systemen in een organisatie.

Met dit in gedachte ben ik gaan zoeken en per toeval kwam ik een vacature van Korento tegen. Bij deze vacature stond een foto van (mijn collega) Lean Rougoor en wij hebben samen bij elkaar in de klas gezeten op de Havo. Vanaf toen ging het snel. Via een bericht op LinkedIn, kwamen er gesprekken en dat leidde tot een nieuwe baan bij Korento.

Momenteel werk ik net een jaar bij Korento en dagelijks ga ik vol plezier ernaartoe. Ik ervaar de onderlinge sfeer tussen collega’s als zeer prettig. Binnen Korento staat persoonlijke ontwikkeling centraal en collega’s staan graag klaar om hun kennis en ervaring met je te delen. Binnen mijn baan vind ik het leuk om verschillende klantvragen op te pakken en met collega’s samen te werken aan projecten. Geen dag is hetzelfde en iedere dag leer ik binnen AFAS weer nieuwe dingen.

Naast de wekelijkse uurtjes dat ik werk, houd ik mij in mijn vrije tijd graag bezig met muziek. Iedere week ben ik in het oefenhok te vinden waar ik met mijn vrienden uit Hengelo Gelderland (waar ik oorspronkelijk vandaan kom) muziek maak in onze band. Hierbij richten wij ons op (onze eigen) nummers in het genre Classic Rock.

Naast al deze luide decibellen, verdiep ik mij in rust ook graag in muziekbiografieën en documentaires die over de muziekgeschiedenis van de vorige eeuw gaan. Stukje bij beetje probeer ik in kaart te brengen wie elkaar geïnspireerd heeft en hoe muziekgenres zich ontwikkeld hebben. Hierbij richt ik mij vooral op de jaren ’60 en ’70 en pluis de lange weg uit die bluesmuziek heeft bewandeld. Mijn nieuwgierige en leergierige aard komt hierbij ook weer naar voren.