Betrouwbare informatie over coronavirus voor werkgevers

Organisaties willen zich wapenen tegen (de gevolgen van) het coronavirus COVID-19. Hiervoor is het belangrijk dat zij hun organisatiebeleid baseren op betrouwbare informatie. Op welke websites kunnen zij terecht?

COVID-19 houdt de wereld momenteel in de greep. De adviezen over het coronavirus veranderen met de dag. Deze snelle ontwikkelingen vormen een uitdaging voor organisaties die de coronacrisis zo goed mogelijk willen doorkomen. De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) noemt een aantal landelijke websites waar actuele en betrouwbare (medische) informatie over COVID-19 is te vinden. Voor de laatste preventieve adviezen bent u in ieder geval bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan het juiste adres. Ook de World Health Organization adviseert over preventieve maatregelen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over coronavirus

Een werkgever die zich afvraagt of hij zakelijke reizen door moeten laten gaan, raadpleegt voor de officiële reisadviezen nederlandwereldwijd.nl. Voor algemene veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus, gaat een werkgever naar rijksoverheid.nl. Ook hebben werkgeversorganisaties – VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN – gezamenlijk een handreiking (pdf) gepubliceerd.

Bron: HR Rendement