Vooral mannen kiezen ervoor na arbeidsconflict te vertrekken

Ruim één op de vier medewerkers heeft wel eens een conflict gehad met de werkgever. Mannen en vrouwen lossen een dergelijk conflict net even anders op. Dit blijkt uit het Rechtsbijstand Onderzoek van Nationale-Nederlanden.

Vooral mannen hebben wel eens een conflict gehad, 35 procent tegenover 19 procent van de vrouwen. Om het conflict op te lossen kiezen vrouwen eerder voor een rechtsbijstandverzekering dan mannen ( resp. 22 procent en 12 procent). Zo’n 17 procent (m/v) zet de vakbond in voor het oplossen van een arbeidsconflict. Van de vrouwen lost 31 procent het samen met de werkgever op. Van de mannen doet 27 procent dat. 16 Procent van de vrouwen is bij de werkgever weggegaan. 22 Procent van de mannen koos daarvoor.

Bang voor ontslag

De meeste werknemers zijn niet bang om ontslag te krijgen zo blijkt uit de enquête van NN. Van de werknemers heeft 19 procent ‘een paar keer per jaar’ angst dat de werkgever het contract opzegt.

Bron van dit artikel en afbeelding: HR de Praktijk

Tip

Sinds de invoering van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) is dossieropbouw van nog groter belang bij ontslagzaken. Meer weten over Dossieropbouw? Schrijf u in voor onze gratis workshop Dossieropbouw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *