Even voorstellen: Inez Hoppe

Mijn naam is Inez Hoppe 42 jaar en geboren in Deventer, als ik dat vertel zeggen mensen vaak. Oh mooie stad. Om eerlijk te zijn ik heb geen idee. Ik heb er 3 maanden gewoond en verder opgeroeid in Apeldoorn waar ik nog steeds met heel veel plezier woon. Ik ben 22 jaar getrouwd geweest en ondertussen 4 jaar gelukkig gescheiden. Mijn huwelijk heeft mij 2 mooie kinderen gebracht Luna van 20 en Jowi van 15 jaar. Beide zeer actief in de mountainbikesport. Mijn weekenden zijn vaak gevuld met wedstrijden in binnen- en buitenland.

Studies heb ik er velen gedaan. Na mijn VWO heb ik een jaar gestudeerd aan de ALO, (Opleiding tot gymdocent) maar na een jaar besloten geen docent te willen worden. Wat ik wel wilde was mij niet bekend, dus was werken mijn volgende stap. En wat is er leuker dan een speelgoedwinkel, 5 jaar ben ik bedrijfsleider geweest bij de Bart Smit. Hierna heb ik de verpleegkunde opleiding gedaan en tot en met de corona tijd gewerkt bij Talma Borgh een thuis voor welzijn en zorg.

De zorg heb ik nu bijna 3 jaar verlaten, niet omdat het te zwaar was. Of omdat het slecht betaalde, maar heel simpel omdat mijn hart er niet lag. Marion kende ik al vanuit Mountainbikeclub Bar End zonder dat er de bedoeling was om bij Korento te komen werken ben ik met haar gaan onderzoeken waar ik wel blij van wordt. En dat was heel duidelijk werken met cijfers. Mijn PDB ben ik gaan doen naast mijn werk in de zorg. Nadat ik deze afgerond heb ben ik bij Korento begonnen.

Ik vind de afwisseling die ik heb in mijn werk erg leuk. Ik werk voor veel verschillende klanten waardoor mijn werkzaamheden heel divers zijn. Ik vind het sociale karakter van mijn klanten erg leuk en voel mij zo ook betrokken met de maatschappelijke belangen die zij behartigen. Ik werk 32 uur en ben 2-3 dagen per week op kantoor. Ik vind het gezellig en belangrijk op kantoor te zijn. Ik ben wat dat betreft een gezelligheidsdier die voor sommige misschien toch stil overkomt.

Tja wat heb ik dan nog meer gedaan aan opleidingen….

Ik heb de fotovakschool afgerond en heb heel veel bruiloften gefotografeerd en gebruik mijn camera nog steeds vrijwel ieder weekend om foto’s te maken tijdens de wedstrijden die mijn kinderen rijden.

Ik ben sportmasseur, ach je maakt wel eens een uitstapje om te kijken of dat je passie is. Deze was het niet.

En dan ben ik zwemonderwijzer, ik heb bijna 15 jaar als vrijwilliger bij de Apeldoornse Watervrienden zwemles gegeven. Van watervrij maken tot het C diploma alle fases heb ik begeleid. Het Watervriendenwerk en de visie daarachter vind ik een hele mooie en belangrijke: zij wil bijdragen aan een sociaal verbindende en humane samenleving, waarin mensen hun zingeving vinden door sport en bewegen in een menswaardige, sociaal vormende en ontspannende cultuur, sport voor iedereen.

Nadat mijn kinderen een andere hobby kozen dan die van mij het zwemen. Ben ik ze gevolgd op de mountainbike. Ook daar zet ik mij in als vrijwilliger en tegenwoordig bestuurslid MBC Bar End.

Als ik toch een momentje tijd heb voor mijzelf, dan kan je mij op de fiets (mountainbike of racefiets) in de omgeving van Apeldoorn vinden.