App-notificaties maken de overgang naar computers

desktopHet is niet langer nodig om constant op uw Android-smartphone te kijken of er nog belangrijke berichten binnen zijn gekomen. De Microsoft-app Jouw Telefoon maakt het mogelijk om app-meldingen door te laten sturen naar uw pc en er direct op te reageren.

Het klinkt vreemd: een Microsoft-app gebruiken om meldingen op uw Android-smartphone door te laten sturen naar uw computer. Toch is dat de nieuwste ontwikkeling in de techwereld. Microsoft heeft de bestaande app Jouw Telefoon uitgebreid met de optie om meldingen van Android-apps ook binnen te laten komen op computers. Het gaat dan om meldingen van apps als WhatsApp, Twitter en Facebook, maar ook e-mailapps. Niet alleen is het mogelijk om berichten te lezen, u kunt er ook op antwoorden via de computer en meegestuurde foto’s bekijken. Zodra een melding op de pc wordt gelezen, markeert de gekoppelde smartphone dat bericht als geopend.

Sms’en vanaf uw computer

De koppeling werkt twee kanten op. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld sms-berichten op uw computer te typen en via de smartphone naar contacten te sturen. Het grote voordeel van de app is dat u kunt typen met het toetsenbord als u bijvoorbeeld een e-mail of chatbericht opstelt, wat veel praktischer is. Zeker als u er de taak waar u mee bezig was voor moet onderbreken, is het prettig dat u niet hoeft te wisselen tussen twee apparaten om een bericht te beantwoorden. Om de koppeling te maken, moet u de Jouw Telefoon-app installeren op uw Windows-pc en is het noodzakelijk dat uw smartphone draait op Android 7 of hoger.

Bron: HR Rendement